Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

De verschillende vormen van ouderenzorg en de voordelen van een traplift

Traplift ouderenzorg

Er is een steeds groter wordende behoefte aan ouderenzorg, doordat mensen steeds langer leven. De zorg staat echter onder druk en heeft moeite om de zorg te kunnen leveren.

Zo worden er subsidies in het leven geroepen om mensen langer zelfstandig thuis te laten wonen en helpen technologische hulpmiddelen, zoals een traplift, mensen om hun dagelijkse bezigheden uit te kunnen voeren.

Welke vormen van ouderenzorg bestaan er?

Ouderenzorg is een parapluterm voor allerlei vormen van zorg voor ouderen. Zo kunnen ouderen naar een verzorgingstehuis gaan om daar de zorg te kunnen krijgen die ze nodig hebben, maar krijgen ook veel ouderen thuishulp. De thuishulp kan ook weer onderverdeeld worden in verschillende zorgvormen.

Waar de ene zorgverlener bijvoorbeeld bij ouderen langskomt om medicijnen te geven en een maaltijd op te warmen, staan andere zorgverleners 40 uur per week paraat om te allen tijde zorg te kunnen bieden aan iemand met een grote zorgvraag. Deze laatste vorm wordt vaak inwonende zorg genoemd, omdat een zorgverlener altijd in de buurt van de zorgbehoevende is.

Hulpmiddelen ter ondersteuning van ouderen

Naast de ouderenzorg die zorgverleners bieden, bestaan er ook meer en meer hulpmiddelen die ouderen ondersteunen in hun dagelijkse bezigheden. Denk bijvoorbeeld aan een rollator en een traplift, waarmee ouderen zich zelfstandig in huis kunnen bewegen. Zorgverleners hoeven ouderen hierin niet continu te ondersteunen en in de gaten te houden, omdat ouderen zich stabiel en onafhankelijk kunnen verplaatsen.

Grootschalige woonaanpassingen kunnen senioren ook in staat stellen om langer zelfstandig thuis te blijven wonen. Hierbij kan gedacht worden aan een hoog-laag bed of het aanpassen van de badkamer aan de behoeften van de senior. Het is belangrijk om continu de situatie van ouderen te monitoren en te onderzoeken of de geboden zorg voldoet aan de hulpvraag van ouderen, zodat ze prettig kunnen wonen.

Hoe kun je goedkoop een traplift aanschaffen?

Hoewel ondersteunende hulpmiddelen voor ouderen het verschil kunnen maken, zijn de aanpassingen niet goedkoop. Zo is de huidige prijs van een traplift niet mis en komt niet iedere oudere in aanmerking voor subsidies voor trapliften. Als je geen aanspraak kunt maken op de aanpassingspremie of de subsidie van het VAPH, dan is het interessant om je te verdiepen in de mogelijkheden van het huren van een traplift of het aanbod aan tweedehands trapliften te bekijken. Op die manier kun je toch genieten van de voordelen van een traplift, zonder dat je hier de hoofdprijs voor moet betalen.'

Traplift ouderenzorg

Deel dit artikel